Weekendje Ardennen ideale city break

Ben je woonachtig in de randstad, of andere grote steden van Nederland of België. Soms ben je het wel even zat. De grote stad. Drukke leven. Werken in een kantoor. Is allemaal eigenlijk niet zo goed voor de mensen. Geen natuurlijk omgeving voor ons evolutionair gezien. Enfin, laten we niet de diep afgaan in evolutie en natuurlijk leven daar gaat dit artikel niet over, maar iedereen heeft wel eens een pauze nodig, een break van de stad. En liefst toegankelijk enigszins en veel te doen.Het antwoord is ons inziens de Ardennen. Juist de Ardennen is het mooiste stukje natuur dat we hebben in de lage landen. In de Benelux. Voor de meeste Nederlanders en Belgen maar een paar uur rijden met de auto. Je kunt er dus in een middag al zijn. Te midden van schitterende natuur, flora en fauna. Tevens is er veel te doen.

Er worden allerlei arrangementen georganiseerd. Voor mensen die houden van fietsen en MTB, zijn er MTB excursies. Voorbeeld. Een andere optie indien je niet zo van het fietsen bent is een survival weekend, zoals hier beschreven. Survivallen in de Ardennen is uitermate enerverend en leuk. En gave manier om een te zijn met de natuur, te bewegen en vrienden te maken met andere reizigers.

Doorgaans ga je met een kleine groep van rond de 10 mensen. En als je samen aan het afzien bent dan creëer je sneller een band. Het is een stuk makkelijker dan vrienden maken in de drukke stad zeg maar.

Helemaal als je na afloop van de dag samen aan een kampvuur zit na te praten genieten van marshmellows en worstjes en dergelijke. Dit voor ons is toch wel de charme van een weekendje Ardennen. En ideaal dus even om de drukte van de Nederlandse en Belgische steden te vergeten.


Geplaatst

in

door

Tags: