Informatie over e-liquid

Wat is een e liquid en wat zit er eigenlijk in deze e-liquids voor e-sigaratten? We gaan het aan de hand van dit blogartikel even voor je uitleggen, zodat je precies weet wat je uiteindelijk inneemt.

Wat is het verschil tussen e-liquids?

Een e liquid kopen? Dan kan je op het internet terecht op verschillende websites en heb je een zeer ruime keuze uit verschillende smaken. Maar wist je dat niet alleen de smaken van de e-liquids kunnen verschillen, maar ook de verhoudingen in de e liquids? Zo heb je bijvoorbeeld e-liquids op basis van een hoog PG-gehalte, maar ook andere e-liquids die weer op basis zijn van een hoog VG-gehalte. Maar wat is nu precies het verschil?

Wanneer je op een webshop terecht bent gekomen die e-liquids verkoopt zie je de termen PG en VG vaak voorbijkomen. PG en VG zijn beide bestanddelen die de samenstelling van de e-liquid weergeven. Ervaren gebruikers kunnen een e-liquid op basis van PG en VG onderscheiden, maar minder ervaren gebruikers hebben hier meer moeite mee.

Propyleen Glycol (PG)

Propyleen Glycol is een synthetisch product en zorgt voor een zogeheten ‘throat hit’ bij het inademen. De throat hit geeft gebruiker die een e-sigaret gebruiken de ervaring van het ouderwetse rookgevoel dat zij kunnen herkennen van normale sigaretten. Hoe hoger het PG-gehalte hoe heftiger de throat hit zal zijn.

Plantaardige Glycerine (VG)

Plantaardige Glycerine is een natuurlijk product en zorgt voor de smaakbeleving en de dampproductie van de e-liquid. Hoe hoger het VG-gehalte hoe meer damp de e-liquid produceert.

Veel e-liquids hebben een bepaalde mengverhouding van PG en VG om de throat hit en de damproductie zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Op iedere verpakking van een e-liquid staan de verhoudingen van de desbetreffende e-liquid vermeld.