Een barista workshops als een teamuitje

Eens in de zoveel tijd moet er aan teambuilding gedaan worden. Dit kan voor een voetbalteam zijn, een uitje met de collega’s of met klasgenoten. Er zijn ontzettend veel dingen die je kunt ondernemen, maar toch belanden de meeste teamuitjes na een avondje bowlen in de kroeg. Tijd voor iets anders. Wat dacht je van teambuilding achter de espressomachine in plaats van achter de bar?

Waarom een barista workshop?

De meeste mensen onder ons kunnen niet zonder cafeïne en dat geldt zeker voor de Nederlanders. Het Nederlandse volk staat op de derde plek in Europa en drinkt gemiddeld het meeste koffie (3 á 4 bakken koffie per dag). Daarnaast zien we dat steeds meer koffieliefhebbers waarde hechten aan een kwaliteitsbak en liever een blokje omlopen om de automatenkoffie te mijden. Daarom is het tijd om ons meer te verdiepen in goede koffie en hoe je zelf de perfecte espresso kunt zetten.

De meeste teamuitjes vinden plaats in de kroeg en laten we eerlijk zijn: dat is alles behalve leerzaam. Een koffie workshop daarentegen is leuk. In een korte tijd leer je ontzettend veel over koffie, sta je zelf achter de espressomachine en leer je jouw collega’s of teamgenoten in een nuchtere toestand beter kennen.

Wat leer je tijdens een koffie workshop?

Tijdens een koffie of barista workshop komen er verschillende onderwerpen aan bod. Zo leer je meer over de verschillen tussen arabica en robusta koffiebonen, ga je aan de slag met latte art en leer je hoe je jouw koffie thuis kunt verbeteren. Met een paar kleine aanpassingen kun je jouw koffie thuis flink verbeteren. De meeste mensen die deelnemen aan een koffie workshop als een teamuitje hadden van te voren nooit verwacht dat het zo leuk en leerzaam zou zijn. Je hoort zelfs verhalen dat mensen er een nieuwe hobby of passie aan over houden.

Waar kun je een dergelijke training volgen?

Een barista, koffie of latte art training kun je eigenlijk door het hele land volgen. De laatste jaren zijn er steeds meer aanbieders bijgekomen. Wanneer je je met een grote groep aanmeldt, bestaat er vaak een mogelijkheid om de barista workshop op locatie te doen. Eén van de betere workshops worden gegeven door ITC Academy, dat gevestigd zit in Den Haag en Zeewolde. Zij werken met kleine groepen en enthousiaste trainers die jou graag meer leren over koffie.

De kosten voor een barista workshop kunnen nogal uiteenlopen. Maar wanneer je met een grote groep wilt deelnemen kun je vaak een goede korting krijgen. In dit geval zal je wel zelf contact moeten opnemen met de aanbieder van de barista workshops om te kijken wat er allemaal mogelijk is.

Hoe vind je de juiste aanbieder?

Ten eerste wil je natuurlijk niet te ver rijden voor een teamuitje. Het is prettig wanneer de barista training in de buurt gegeven wordt zodat je na afloop nog gewoon een biertje kunt happen in de kroeg. Daarbij raden we jou aan om ook te kijken naar kwaliteit en hoeveel espresso machines er beschikbaar zijn. Wanneer je met een groep van 12 man bent is het niet bepaalt prettig om met twee espressomachines te werken.

Nogmaals, een barista workshop is de perfecte manier om je collega’s of teamgenoten een leuke dag te bezorgen. Misschien dat een koffie workshop niet het eerst is waar je aan zat te denken, maar uiteindelijk gaat iedereen het leuker vinden dan je van te voren ooit verwacht had. We zien daarom ook steeds vaker dat mensen willen deelnemen aan een koffie workshop en graag meer willen leren over koffie en alles wat daar achter verschuilt gaat.


Geplaatst

in

door

Tags: