Alles over bowlen

Iedereen heeft in zijn leven wel een keer gebowld, met of zonder succes. Overal in Nederland vind je wel een leuke bowlingbaan. Vaak gaan die bowlingbanen gepaard met andere activiteiten. Naast het bowlen kun je altijd nog eten en drinken of er gewoon een heel arrangement bij boeken. Kortom na dit artikel weet je alles over bowlen.

Geschiedenis 

Bij bowlen moet je door middel van een bowlingbal de kegels omver gooien. Het valt zelfs onder de categorie sport. Bowlen heet oorspronkelijk kegelen. Bowlen komt oorspronkelijk vanuit het stenen tijdperk. Dat was wel de primitieve vorm van bowlen. Rond 1100 werd er in Engeland begonnen met bowlen. En in 1800 was het overgewaaid naar Amerika. In die eeuw werd bowlen ook gezien als sport. 

Waaruit bestaat bowlen

De bowlingbaan bestaat hout of kunststof. De kegels zijn als een piramide geplaatst op de baan, die jij dus als speler met een kunstof bowlingbaan moet omgooien. Je krijgt maximaal 2 pogingen om de kegels om te kunnen gooien. Je kunt maximaal 30 punten krijgen per beurt en dus maximaal 300 punten in het hele spel. Bowlen wordt steeds meer competitie en je kunt tegenwoordig ook nog is bowlingles volgen. Ideaal toch?

Arrangementen

Natuurlijk kun je ook zelf gaan bowlen. Bowlen wordt dan meestal in arrangementen aangeboden. Overal in Nederland is wel een leuke bowlingbaan te vinden, waar je dus het gewenste aantal bowlingbanen kunt huren voor de gewenste tijd. Zo kun je ook gaan bowlen in Breda bij Lot66. Bowlen is altijd gezellig en dus ideaal om tijdens een avondje uit te doen. 

Extra tips

Natuurlijk doen de meeste mensen recreatief bowlen. Maar toch kun je met een aantal tips bowlen als een professional. Zorg er dan voor dat je de focus op jezelf en het bowlen legt. De mensen om je heen kunnen je erg storen. Verder moet je de bowling beweging in een keer doen, dan gaat het veel soepeler. Na de beweging moet je de bal op de juiste manier loslaten zodat je alle kegels om kunt gooien. Na het volgen van deze tips wordt je nooit meer verslagen in bowlen.